Reisverzekeringen Reismagazines Garantiefondsen Schoolvakanties Gezond op reis Over ons
 

Landenreizen ZUID AMERIKA

- Argentinie online -- Belize online -- Bolivia Online -- Brazilie online -- Chili Online -- Ecuador Online -- Peru Online -- Suriname Online -Reizen door Peru (en Bolivia) op je eigen manier

PeruGa op zoek naar verloren koninkrijken uit Spaans koloniale tijden en laat je overrompelen door spectaculaire natuur: besneeuwde Andes-toppen, uitgestrekte hoogvlaktes, het saffierblauwe Titicacameer of het ruige, tropische Amazonewoud.

Op deze site vind je Peru rondreizen, maar ook reizen naar Bolivia, veel reizigers immers combineren deze landen. Je kunt er goed individueel rondreizen. Wij regelen je vervoer en je onderdak; in een typische posada, een klooster, eco-lodge of koloniale villa. Je hebt zo volop tijd om van je reis te genieten, te relaxen (in een hangmat) en het landschap te voet, te paard, per mountainbike of vanaf het water te bekijken.

Lees hier verder...


Reizen door Brazilië op je eigen manier

Op je Brazilie reis kun je relaxen op een palmenstrand, slenteren over de hobbelige keien van koloniale stadjes en te voet en per boot door de tropische Amazone en de Pantanal moerassen. Ook Iguacu en Salvador kunnen in het programma worden opgenomen.

Brazilie staat voor stranden met klinkende namen als Copacabana en Ipanema en voor kilometers lange palmenstranden in het tropische noorden. Het is de bruisende stad Rio de Janeiro, maar óók het ongerepte regenwoud, barokke kerken vol goud en arme favela's op de berghellingen. Het land staat voor zwoele sambaklanken, voor opzwepend carnaval en natuurlijk voor voetbal, dé nationale passie.

Op onze Brazilie reizen is het verblijf gevarieerd: je slaapt in een comfortabel Copacabana hotel, een jungle lodge of een typische fazenda (farm), maar ook in gezellige pousada's of in een beach bungalow met zwembad. En dan natuurlijk de straat op en je onderdompelen in die vrolijke, Braziliaanse manier van leven....

Lees hier verder...


Reis door Argentinië en Chili op je eigen manier

Wie naar Chili en Argentinië reist, kan wegdromen tussen bergen en valleien, ziet walvissen en watervallen, hoort de tango weerklinken in Buenos Aires en ijs afbreken van de gletsjers in Patagonië. Je drinkt Argentijnse en Chileense wijn onder de sterren en eet de grootste steaks van je leven. Je ziet nu zelf waar de wereld eindigt en de Zuidpool begint.

Verblijven doe je op een reis met Argentinié online op leuke plekjes; een wijnbodega, een estancia waar gaucho's leven, een hotel met uitzicht op migrerende walvissen voor de kust of een berghut tussen de gletsjers. Vliegen wissel je af met bus- en bootreizen en je dagen zijn afwisselend actief en ontspannen. We regelen een stadsrit naar de wijk waar Maradona opgroeide, een wandeltocht tussen ruige bergtoppen en diepblauwe meren, een boottocht tussen gigantische ijsschotsen door of een close-up ontmoeting met een familie pinguïns.

Lees hier verder...


Reizen door Mexico, Guatemala en Belize op je eigen manier

Landen van Maya's en Azteken, van koloniale steden, oerwouden en tropische stranden. Zo vol cultuur, natuur, kleur en geur, dat je er weken kunt doorbrengen. Onze Mexico rondreizen en Maya Route reis zijn zodanig ingedeeld dat je "piramide/tempelmoeheid" vermijdt, net als te veel warmte en drukte.
We plannen vaak een dagje extra bijvoorbeeld om te zwemmen met manta-roggen of in het turkooizen water van een ''cenote''. Of om te varen tussen wolken flamingo's en te slenteren op overschaduwde plaza's.

Je overnacht in kleinschalige haciënda's, koloniale huizen en villa's en we werken met een Nederlandstalige agent, die je tips kan geven over de bijzondere plekjes. Tortilla's en tequila's had je vast al geproefd. Maar pas in een 'cantina', of hangmat aan de tropische Caribische zee krijg je het echte mañana gevoel.

Lees hier verder...


Reizen door Ecuador op je eigen manier

Rommelende vulkanen, watervallen in de Amazone jungle, muziekmakende bolhoedindianen en koloniale steden. Ecuador vernoemd naar de evenaar is misschien het kleinste, maar wel een van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika.’s Morgens zie je de zon opkomen in de jungle, reis je langs de witte Andestoppen om de zon onder te zien gaan aan de tropische kust. Ervaar het oergevoel op de afgelegen Galapagos eilanden. Nergens ter wereld kun je zó dicht bij de reuzenschildpadden, blauwvoet jan-van-genten en zeeleeuwen komen, dat je ze bijna aan kunt raken. Je hoeft geen 'natuurfreak' zijn, het is voor elke aardbewoner een unieke ervaring om de wilde dieren in hun natuurlijke habitat te zien en te merken dat ze zich niets van je aantrekken.

Met Ecuador online logeer je in een koloniaal patiohotel, schommel je heen en weer op de veranda van een junglelodge en proef je het plattelandsleven op een werkende haciënda. Beleef je Galapagos reis als expeditie vanaf het water of – als je niet van die rocky legs hebt - hop van de ene eilandlodge naar de andere. Openbaar vervoer is dé manier om in contact te komen met lokale bevolking en met privévervoer een leuke mix. Bienvenido in Zuid-Amerika in het klein!