Reisverzekeringen Reismagazines Garantiefondsen Schoolvakanties Gezond op reis Over ons
 

Landenreizen AZIE


| Bali online || Bhutan online || Cambodja online || China online || India online || Indonesie online || Laos online || Maleisie online || Nepalonline.nl || Srilanka online || Thailand online || Tibet online || Vietnam online |


Reizen in Thailand op je eigen manier

Wanneer je op je Thailand reis de eerste ochtend het hotel uitstapt proef je meteen de sfeer. Overal is er bedrijvigheid en leven. Er zijn veel kleine eetkraampjes met geurende gerechten, enthousiaste tuktuk bestuurders die je ergens heen willen brengen en de eerste winkeltjes zijn alweer open. De mensen stralen een enorme gastvrijheid uit waardoor je je meteen thuis voelt.

Thailand heeft nog veel meer te bieden. Laat je verrassen door de kleurrijke bergvolkeren in het noorden en de natuur van tropische regenwouden die huis bieden aan apen, wilde olifanten en neushoornvogels. In het zuiden zijn er veel idyllische eilandjes met witte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Doordat het land nooit gekoloniseerd is geweest, heeft het zijn ware identiteit weten te behouden. Het is dan ook met geen enkel ander Aziatisch land te vergelijken. Thailand online regelt je vervoer per trein, bus en vliegtuig. Je slaapt in bijzondere accommodatie zoals sfeervolle junglecottages, drijvende huisjes, overnachtingen in bergdorpen, bungalows aan het strand en bij een gastgezin in een klein dorpje in de Isaan.

lees hier verder...


Reizen in Vietnam op je eigen manier

Vietnam is een van de mooiste landen van Azië met een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en temperatuur. Het land is oorspronkelijk en heeft een lage levensstandaard. De grote steden ademen het koloniale verleden, het zuiden is zwoel exotisch, het centrale deel historisch en noorden ongerept. Bij Vietnam online kun je precies bepalen waar je Vietnam reis heen gaat, hoe lang je ergens wilt blijven en waar je wilt overnachten.

Veel reizigers spenderen de meeste tijd tussen Ho Chi Minh Stad en Hanoi, maar er is ook veel voor te zeggen om tijd over te houden voor een reis naar het relatief onontdekte noorden waar fascinerende tochten mogelijk zijn in prachtige eilandgebieden, bergvolkdorpjes, jungleparken, tropische rijstvelden en pagodes. Andere onontdekte gebieden vind je in Cambodja en Laos.

lees hier verder...


Reizen door China op je eigen manier

Iedereen heeft het over China. De Chinezen bouwen in razend tempo aan een nieuw, modern land en organiseren in 2008 de Olympische spelen. Tegelijk zitten hun duizenden jaren oude Oosterse roots en gewoontes diep geworteld.

Juist nu is het verantwoord individueel en in eigen tempo China te doorkruisen. Afgelegen gebieden worden ontsloten; wegen, spoorlijnen en luchthavens aangelegd, want ook de groeiende middenklasse wil betrouwbaar transport en keuze uit restaurants en winkels.

Daardoor is het nu mogelijk groepsreizen en standaardhotels te vermijden. Op onze reizen worden vervoer, de meeste transfers en een aantal excursies tevoren geregeld en heb je een Engelstalige lokale contactpersoon. Je reist in de stijl van het land, verblijft in kleinschalige hotels en in reisgebieden waar je in contact komt met de bevolking. Je slaapt in een "hutong" hotel (met binnenhofje), bij een Tibetaanse familie of in een guesthouse tussen de rijstvelden. Je fietst over de stadsmuur van de oude hoofdstad Xi'an of wandelt langs de karstbergen van Yangshuo.

lees hier verder...


Reis door Maleisië op je eigen manier

Een reis door Maleisië is een belevenis die je onderdompelt in een mix van culturen en indrukken. Struin over de levendige 'nightmarket' in hartje Kuala Lumpur. Ervaar de echte jungle in een van de nationale parken en trek door de eindeloze theevelden van de Cameron Highlands. Ontmoet de Orang Utan's op Borneo en slaap bij de lokale mensen thuis. Reis langs koloniale overblijfselen en plof neer op het witte poederstrand van een van de paradijselijke eilandjes en neem een kijkje in de boeiende onderwaterwereld. Maleisië online biedt je de mogelijkheden om het echte Maleisië te ervaren.

Je slaapt in knusse hotelletjes op loopafstand van alle bezienswaardigheden, in sfeervolle houten chalets middenin de jungle of in een hutje op het strand. Maleisië is een land dat uiteenlopende ervaringen biedt en zich uitstekend leent om zelf te ontdekken met een huurauto of per luxe bus. We helpen je graag met het samenstellen van jouw droomreis.

lees hier verder...


Reis door Indonesië op je eigen manier

Rond de evenaar ligt een enorme archipel van tropische eilanden. Op ieder eiland wonen heel verschillende mensen met bijzondere gewoonten, bouwstijlen en religies. Op ieder eiland is de natuur weer anders met vaak regenwouden, meren en overal vulkanen en palmenstranden.

Als je met een eigen auto, per boot, per vliegtuig en te voet door dit uitgestrekte gebied trekt dan voel je overal de zwoele tropen, ruik je de specerijen en ontmoet je al die eilandmensen met hun zadelhuizen, betjaks, paardenkoetsjes, voorouderpoppen, tempels en offerandes.

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk kleinschalige accommodatie te vinden die past bij de sfeer en cultuur van de eilanden of gewoon prachtig ligt in een palmentuin of aan het strand.
Op deze site vind je veel informatie over al die mogelijkheden die je in Indonesië hebt. We bieden nu met name reizen aan op Java, Bali, Lombok, Komodo, Flores en Sumatra. Maar we hebben ook reis programma's op Sulawesi en Sumbawa, die binnenkort zullen worden gepresenteerd. Om op al die plekken je weg te vinden is het gemakkelijk als je kunt leunen op een reisspecialist die je een beetje de weg kunt wijzen.

lees hier verder...


Reizen in India op je eigen manier

Nergens op de wereld vind je een land waar al je zintuigen op zo'n manier op de proef worden gesteld als in India. Op iedere vierkante meter die je betreedt gebeuren er talloze dingen die je ogen, oren en neus bezighouden. India herbergt de meest spectaculaire paleizen en forten, diep religieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen. Het is een groot land en kan op sommige plekken heel aangrijpend zijn.

Het is dus goed om na te denken hoe je dit alles in een gebalanceerde reis kunt vatten. Begin je in druk Delhi of relaxed Jaipur? Bewaar je het heftige Varanasi nog even tot later in de reis? Ga je voor een Ambassador privé-auto of combineer je met die authentieke Indiase treinen? Slaap je in een stijlvol paleis bij de Maharadja of in een kleihut op het platteland? Eindig je op de prachtige stranden van Goa, Kerala of de Malediven? Combineer je Noord-India met de oude koningssteden in de vallei van Kathmandu, neushoorns in Chitwan of de afgelegen bergen van Nepal? Wij hebben veel gereisd in India en Nepal en helpen je graag om je eigen optimale reisprogramma te vinden.

lees hier verder...


Reizen in Sri Lanka op je eigen manier

Sri Lanka heet letterlijk vertaald "prachtig eiland". Als je rondrijdt over die kleine wegen dwars door de rijstvelden, langs de palmen, de varens en al die andere tinten groen dan kun je deze naam alleen maar onderschrijven. Sri Lanka is maar net iets groter dan Nederland maar het herbergt zo'n beetje alles wat Azië te bieden heeft. Van vermaarde culturele sites tot nationaal parken met wilde olifanten en krokodillen, van historische steden tot spectaculaire berggebieden. Het heeft een warme en toegankelijke bevolking en uitgestrekte tropische stranden.

Vaak hebben de mensen hun huis gebouwd in een rijstveld of in een exotische tuin. We vinden het leuk om juist daar te logeren. Maar er zijn ook paradijselijke cottages aan het strand of koloniale hotelletjes uit de Hollandsche tijd. We mijden zoveel mogelijk de toeristische westkust. Veel reizen eindigen met een ontspannen verblijf aan de kabbelende baai van Unawatuna, de verstilde palmenstranden van Tangalle of de bounty eilanden van de Malediven.

lees hier verder...


Reizen door Bali op je eigen manier

Als je voet zet op Bali en je bent even voorbij Kuta en Denpasar dan sta je er al midden in. Midden in het land van de golvende frisgroene rijstvelden. Waar zelfs de boeren verfijnde kunst maken en de vrouwen de offerschalen hoog optasten met tropisch fruit en bloemenslingers. Waar je op de trap naar je huisje een klein offer vindt die de goden van de zee tevreden moet stemmen. Het verkeer vordert er langzaam over de kleine wegen vol wandelaars en dieren. Te voet of per fiets dring je nog trager door tot de sawa's, de bergen en het afgelegen strand. Bali is klein en toch kun je er weken doorbrengen op de vele bijzondere plekjes waar weinig mensen komen. Daar kom je in het Bali dat niet per dagtour bereikbaar is.....

Tijdens je Bali reis slaap je in smaakvolle cottages in een exotische en landelijke setting. Je reist rond per auto met chauffeur of je rijdt zelf in een huurauto. We bieden de Bali rondreizen en korte tours ook aan in combinatie met de Gili-eilanden.

lees hier verder...