Reisverzekeringen Reismagazines Garantiefondsen Schoolvakanties Gezond op reis Over ons

 

ANVR/SGR Garantiefondsen

ANVR

Veel van de aanbieders op deze website zijn aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVRreisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Veel van de reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen waarbij dit uitdrukkelijk wordt aangegeven . Deze Reisvoorwaarden staan afgedrukt in de ANVR brochure. De brochure bevat tevens de ANVR-boekingvoorwaarden, de voorwaarden van de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de voorwaarden van het Calamiteitenfonds en andere belangrijke informatie.


Stichting Garantiefonds Reisgelden

Veel van de aanbieders zijn aangesloten bij SGR. Veel van de in dit programma gepubliceerde reizen vallen daarom onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van de bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Indien je niet rechtstreeks boekt bij een SGR-reisorganisator raden wij je aan om je reis te boeken bij een bij SGR aangesloten reisbureau of reizen verkopende bank. Zij zijn herkenbaar aan het op hun verkoopkantoren aangebrachte vignet met de lachende wereldbol.


Calamiteitenfonds

Veel van de aanbieders op deze website zijn aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De gepubliceerde reizen van deze aanbieders vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat je als consument die deelneemt aan een door hen georganiseerde reis:

  • (een deel van) je reissom terugkrijgt indien zij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien zij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien zij je vervroegd moeten repatriĆ«ren.


Vraag voor meer informatie uitdrukkelijk naar de ANVR brochure. Daar staat, naast andere regelingen, de volledige garantieregeling van het Calamiteitenfonds beschreven.